Så hittar du den bästa cykelväskan för pendling

2019/08/26

Cykelväska för pendling

De flesta är nu tillbaka från sommarens semester, redo att börja cykelpendla till jobbet. För att underlätta dina kommande turer rekommenderar vi däremot att du investerar i en funktionell väska med plats för alla jobbredskap. I denna artikel berättar vi därför mer om hur du hittar den bästa cykelväskan för pendling!

1. Hur stor väska behöver du?

Det första steget för att hitta en cykelväska som passar just dig och dina behov, är att fundera över dess storlek. Hur stor väska behöver du?

Eftersom väskan framförallt skall användas till och från jobbet rekommenderar vi dig att tänka på alla de saker som du behöver ta med dig varje dag. Exempelvis matlåda, dator, dokument och extrakläder ifall det börjar regna.

Se därefter till att hitta en väska som rymmer alla de saker som du behöver ta med dig. Ett bra tips är att även ha plats till övers, d.v.s. att välja en väska som är något större än vad du tänkt dig. Det tillkommer nästan alltid saker som du inte har tänkt på.

2. Vilken typ av väska föredrar du?

När du väl har kommit fram till vilken storlek som din väska bör ha, är det dags att fundera på vilken modell som du föredrar. Önskar du en traditionell ryggsäck eller också en väska som fästes på din cykel, ex på pakethållaren?

Ryggsäck 

Med hjälp av en ryggsäck får du en rymlig väsklösning med plats för allt ifrån ombyteskläder till dator och allt däremellan. Det är också ett perfekt alternativ för dig som önskar maximal kontroll och manövrering av hojen. Nedan hittar du några av de ryggsäckar som återfinns i vårt sortiment:

Camelbak M.U.L.E 

I denna praktiska vätskeryggsäck ryms en 3 liters vattenbehållare samtidigt som lastutrymmet är hela 9 liter. Utöver detta är väskan försedd med smarta funktioner som ventilerande sele och magspänne.

Läs mer om Camelbak M.U.L.E 3L.

Ortlieb ryggsäcksplatta

Detta smarta tillbehör konverterar din Ortliebväska till en bekväm ryggsäck. Perfekt om du hellre vill bära din Back- eller Front-Roller på ryggen. Passar alla modeller från 1996 och framåt.

Läs mer om Ortliebs ryggsäcksplatta.

Portfölj

Om du önskar samma praktiska egenskaper som ryggsäcken men anser att dess utseende inte är stilfullt nog, kan vi istället rekommendera dig att investera i en portföljliknande väska:

Ortlieb Office Bag

Från tyska Ortlieb kommer denna praktiska och stilfulla väska med ett portföljliknande utseende. Här kan du enkelt stoppa ner din dator och dina viktiga mappar, pennor och andra tillbehör utan att de tar skada. De vattentäta egenskaperna, reflekterande materialet och smarta funktionerna gör denna väska till en stilsäker lösning!

Läs mer om Ortlieb Office Bag.  

Korgväska

Vill du däremot slippa kånka runt med en väska på ryggen, kan en korgväska vara ett bättre alternativ. På så sätt kan du dra nytta av din cykelkorg och dessutom göra din pendling bekvämare.

Skeppshult korgväska 

Från Skeppshult kommer denna praktiska väska som passar deras korgar. Tack vare en snodd som man kan dra åt runt korgen sitter den ordentligt och ger ett gott skydd till det som du vill skydda.

Läs mer om Skeppshults korgväska.

Väskor för pakethållaren 

Sist men inte minst har vi packväskor som fästes på pakethållaren. Ett populärt alternativ för de som önskar en rymlig väska och samtidigt vill njuta av både bekvämlighet och kontroll över cykeln. Nedan hittar du några av de packväskor som återfinns i vårt sortiment:

Spectra packväska 19 L

Denna väska är väldigt rymlig och innehåller dessutom ett vattentätt lock. Reflex och highviss-gröna detaljer gör dessutom att du syns bra i trafiken. Klick-fästet som monteras på pakethållaren gör det lätt att ta av och på väskan samtidigt som det håller den på plats.

Läs mer om Spectras packväska 19 L.

Ortlieb Back-Roller Classic

Ortliebs packväska Back-Roller Classic är en uppdatering av dess lillebror City och bjuder på en mängd praktiska funktioner. Det lättanvända QL2.1-systemet gör att den kan monteras på i princip samtliga pakethållare samtidigt som den kan tas av i en enda rörelse. Utöver detta är väskan 100% vattentät.

Läs mer om Ortliebs Back-Roller Classic.

Brooks Roll-Up Panniers

För dig som värdesätter design och funktionalitet är Brooks Roll-Up Panniers ett måste. Denna praktiska och stilrena väska är tillverkad av vattenresistent bomull och läder. Den kan användas på de allra flesta pakethållare och rullas enkelt ihop för att ta så lite plats som möjligt när den inte används.

Läs mer om Brooks Roll-Up Panniers.

3. Vilka egenskaper är viktiga för dig?

När du väl vet vilken typ av storlek och väska som passar bäst för dig, är det dags att fundera på om det är några egenskaper som du värdesätter extra mycket. Är det viktigt att väskan ser bra ut eller måste den vara vattentät?

Om du värdesätter design och funktionalitet rekommenderar vi dig att slänga ett extra öga på Ortliebs portfölj samt Brooks Roll-Up väska. Tycker du å andra sidan att det viktigare med rymlighet och vattentäthet, rekommenderar vi dig att kika in packväskorna från Ortlieb.

Ta hjälp av Jarla Cykel

Där har du det – en handfull tips för att hitta den bästa cykelväskan för pendling. Är du fortfarande osäker på vilken väska som du ska välja, kan du med fördel vända dig till oss på Jarla Cykel.

Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen till oss på Jarla Cykel – en riktig cykelbutik sedan 1944!