Därför ska du skaffa en cykelvagn

2022/07/10

cykelvag 2 barnMed en cykelvagn har du möjlighet att ta med barnet eller barnen på dina cykelturer. På marknaden finns det flera olika varianter av cykelvagnar då de kommer i olika storlekar. Det finns till exempel cykelvagn för dig som har två barn, men också för dig som har fler eller färre. Oavsett hur många små personer du vill transportera med hjälp av cykeln. I det här inlägget kan du läsa mer om hur en cykelvagn för barn fungerar och varför det kan vara en bra idé att införskaffa en.

 

Cykelvagn för barn

En cykelvagn är en sorts vagn du kan fästa baktill på din cykel. I själva vagnen finns det utrymme där de yngre barnen kan få plats. Cykelvagnen är utrustad med hjul som gör att du enkelt kan dra vagnen efter dig på cykeln och viktfördelningen blir jämn vilket gör att du inte behöver anstränga dig alltför mycket för att skjutsa barnen i vagnen. Det finns olika varianter av cykelvagnar som är till för barn och de ser därför olika ut till designen. De kan till exempel ha en eller flera hjul. Men det alla har gemensamt är att de kan användas för att transportera barnen på ett smidigt sätt.

 

Så använder du en cykelvagn för barn

När du får hem den cykelvagn du valt ut är den mycket enkelt att montera. Med produkten följer en produktbeskrivning som ska ge tydliga instruktioner på hur du går tillväga för att montera upp produkten. Oftast är det mycket enkelt. När du har monterat upp själva vagnen är nästa steg att montera den på din cykel. Även detta steg är mycket enkelt, men det är bra om du är noggrann och försäkrar dig om att cykelvagnen sitter ordentligt baktill på cykeln så att det inte finns några risker för att den skulle komma loss under färden. När du och barnen är redo att ge er ut på en cykeltur öppnar du vagnen längs med sidan och låter barnen klättra in i den. Se till så att de sitter ordentligt vagnen innan du börjar cykla. Därefter kan barnen njuta av utsikten eftersom vagnen har fönster och du kan börja cykla.

 

Fördelar med cykelvagn för barn

Det finns många positiva saker med att ha en cykelvagn för barn. En av de största fördelarna är att du kan transportera barnen på ett smidigt och enkelt sätt. Den är till exempel smidig att använda när du ska skjutsa barnen någonstans, till exempel när du ska hämta eller lämna på förskolan.  Att cykla är bra för hälsan och du får bra och daglig motion. Dessutom tycker barn att det är roligt och mysigt att åka cykelvagn och därför kommer du förhoppningsvis inte behöva tjata särskilt mycket på att de ska sätta sig i vagnen när ni ska iväg någonstans. Förutom att en cykelvagn går att använda för att transportera barn är den också smidig för att transportera annat. Den är till exempel smidig att använda om du ska transportera något tungt eller om du har tunga matkassar.

 

Vi på Jarla Cykel hjälper dig

Behöver du hjälp med val av cykel kan du med fördel kontakta oss på Jarla Cykel. Klicka här för att spana in vårt utbud av cykelvagnar eller besök någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller ett mejl till [email protected]