Cykelskor mtb

2022/11/08

cykelskor mtbAtt använda ett par anpassade cykelskor för mountainbike kommer ta din cykling till nästa nivå. Här hos Jarla har vi cykelskor för mtb som passar dig som motionscyklar eller tävlingscyklar. Det som är unikt för denna typ av skor är att dessa är utrustade med något som kallas för 2-håls klossinfästning. Det finns även enstaka modeller som inte har någon klossinfästning överhuvudtaget.

Fördelar med cykelskor för mtb med klossfästning

Den stora fördelen med att välja ett par skor med klossfästning är att du får en större kraft i dina tramptag. Du får också en helt annan kontroll när du kör i terräng. Om du väljer en modell med clipps finns det ingen risk att dina fötter gilder av tramporna. Du kan alltså fokusera fullt ut på att ta dig fram på terrängen.

Behöver jag oroa mig för clipps?

Det finns vissa som oroar sig för clipps eftersom de inte är säkra på att de kommer loss när de håller på att ramla. Det kan du dock lära dig med lite övning. Cykla några kortare sträckor med skorna så du lär dig hur de fungerar. När du känner dig bekväm kan du bege dig ut på lite längre rundor. Du kommer snart upptäcka att det är väldigt lätt att lossa clippsen från tramporna.

Perfekta mtb cykelskor för dig som motionerar

Det finns många mtb skor som passar dig som bara cyklar för motionens skull. Vi har till exempel en modell från Shimano som är avsedd för motionscykling. Den lätta gummisulan ger dig ett väldigt bra grepp oavsett underlag. Vi vet alla vikten av att ha ett bra grepp oavsett vilken nivå man cyklar på. Denna modell har också spännband så du kan få den allra bästa passformen.

Mtbskor som saknar klipps

Vissa modeller har inte klipps utan är istället utrustade med en rejäl gummisula. Denna typ av modell passar bättre om du har en cykel med plattformspedaler. Fördelen med att det finns en rejäl gummisula är att det är enklare att gå med skorna.

Är cykelskor för mtb verkligen värt investeringen?

Om du någon gång testar att cykla med ett par cykelskor för mountainbike istället för ett par vanliga gympaskor kommer du snabbt känna skillnaden. Den stora skillnaden är sulan. Den är betydligt styvare om du väljer ett par cykelskor. Du får då ett jämnare tryck över foten vilket kommer göra skillnad i cyklingen.

Här hos Jarla har vi flera olika modeller så du kan enkelt hitta en sko som passar din cykelstil. Det finns till exempel modeller som är avsedda för stenar och hårdare terräng. Shimano har också särskilda damskor som är lite smalare i passformen. Är du seriös med cyklingen kan du välja en toppmodell som Shimano XC501 där det verkligen är stor skillnad på kvalitet. Dessa skor är gjorda i mesh vilket hjälper foten att andas, även under flera timmar i sadeln. Den har en superbra passform men är samtidigt kraftig nog att ge dig rätt stöd. En perfekt kombination av balans och funktion med andra ord.

Jarla Cykel är redo att hjälpa till

Tycker du att det verkar krångligt att hitta rätt cykelskor? Vår kunniga personal på Jarlacykel är redo att hjälpa dig hitta den bästa cykelskon som passar dig perfekt. Du kommer att kunna välja bland ett bra sortiment av högkvalitativa cykelskor från välkända varumärken såsom Shimano, Bontrager samt Giro till bra pris. Jarla Cykel finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Du kan gärna besöka oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] om du har frågor eller funderingar. Varmt välkommen!