Stort utbud av välkända cykelmärken

2023/09/08

cykelmärken

Hos oss på Jarlacykel hittar du ett brett utbud välkända cykelmärken inom olika kategorier och modeller. Rätt cykelmärke kan vara avgörande för cykelns kvalitet och när du handlar hos oss kan du vara säker på att cykeln du köper är pålitlig och håller länge. I vårt utbud hittar du noggrant utvalda cykelmärken som: 

– Crescent
– Trek
– Skeppshult
– Merida
– Scott
– Nishiki
– Santa Cruz
– Gazelle
– Cannondale
– Frogbikes 

Vilket cykelmärke passar mig? 

Valet av cykelmärke beror på vilken typ av cykelaktivitet du har tänkt ägna dig åt, dina personliga preferenser och självklart din budget. Nedan kan du läsa mer om några av de mest populära cykelmärkena på marknaden. På så vis hoppas vi att det blir lättare för dig att välja det cykelmärke som passar dig bäst. Men kom ihåg, oavsett märke så är det viktigt att cykeln passar dig och är rätt inställd för att du ska få den ultimata upplevelsen med din nya cykel.  

Trek 

Trek är ett mycket omtyckt amerikanskt cykelmärke som har funnits länge på marknaden. Väljer du en cykel av detta märke kan du vara säker på hög kvalitet. Trek är ett mångsidigt cykelmärke och har något för alla, allt från mountainbikes, landsvägscyklar och hybridcyklar till barncyklar. De är även uppmärksammade för sin tekniska innovation när det kommer till ramar, som är tillverkade i mycket lätt OCLV-kolfiber. 

Crescent 

Det svenska cykelmärket Crescent har funnits sedan 1887 och är ett mycket uppskattat märke i Sverige, främst på grund av att cyklarna håller hög kvalitet och är pålitliga, men också för deras snygga och robusta design. Bland Crescents sortiment finner du elcyklar, hybridcyklar, citycyklar, racercyklar, mountainbikes, barncyklar och gravelcyklar.  

Scott 

Scott erbjuder också ett brett utbud cyklar och fokuserar på teknik och prestanda med riktigt hög kvalitet. Detta schweiziska cykelmärke som bland annat är kända för sina innovativa cyklar är många cykelentusiasters favorit. Hos oss på Jarlacykel hittar du Scott inom kategorierna Elcyklar, Mountainbike, Hybrid och Trekking. 

Monark 

Precis som Crescent är Monark ett mycket populärt svenskt cykelmärke. De har likaså funnits länge på cykelmarknaden (sedan 1908) och är ett märke man kan lita på när det kommer till cyklar. Monarks cyklar är bekväma, håller hög kvalitet och finns att köpa för både vuxna och barn. De lägger stort fokus på hållbarhet och är därför ett självklart val för många som prioriterar miljövänliga transportmedel. 

Skeppshult 

Om du är ute efter en standardcykel/citybike kan en cykel från Skeppshult vara ett bra alternativ. Det svenska cykelmärket Skeppshult tillverkar dam- och herrcyklar, för det mesta i stål, med en retro-stil. Cyklarna har en tidlös design och en robust känsla med hantverk av högsta kvalitet.  

Vilket cykelmärke är bäst? 

Att säga vilket cykelmärke som är bäst är självklart individuellt och ett tips är att prova olika typer av cyklar, både märken och modeller, innan du bestämmer dig. På så vis blir det enklare för dig att hitta en cykel som passar dig och dina önskemål. Märken som Trek, Scott, Cannondale och Merida har alla cyklar med fokus på högsta prestanda och tävlingscykling, men även cyklar för nybörjaren och träningscyklaren. Bland Sheppshult och Crecent hittar du bland annat bekväma cyklar för pendlaren, medan Frogbit erbjuder säkra barncyklar. Med det sagt finns det självklart cykelmärken som är bättre än andra men hos oss på Jarlacykel behöver du inte oroa dig för det, vi säljer enbart kvalitetsmärken!