Goda anledningar att använda ett cykellås med larm

2021/06/11

Cykellås med larm

Genom att använda ett lås med larm kan du avskräcka tjuven och få ett extra stöldskydd för din cykel. Här tänkte vi berätta mer om varför det är så fördelaktigt att använda sig av ett cykellås med larm, samtidigt som vi passar på att tipsa om passande lås från vårt utbud.

 

Cykelstölderna fortsätter att öka

Under de senaste åren har antalet cykelstölder ökat för varje år som gått. Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ, anmäldes 69 900 cykelstölder under 2019. En ökning med sex procent i jämförelse med året innan.

 

Få ett utökat stöldskydd genom att använda ett lås med larm

Om du har läst vår köpguide för cykellås är du troligtvis medveten om att man brukar dela in låsen i två olika kategorier: godkända och icke godkända.

De förstnämnda har testats och certifierats medan de sistnämnda inte har gjort det. För att få så bra stöldskydd som möjligt rekommenderar vi dig därför att välja ett godkänt lås som är testat och certifierat.

Under de senaste åren har vi däremot sett en ny typ av produkt som ger dig ett utökat skydd – cykellås med larm!

Precis som namnet antyder är dessa lås utrustade med ett larm som börjar att tjuta när någon försöker att bryta upp det.

I och med att alarmet börjar tjuta i ett tidigt skede och reagerar på både uppbrytningsförsök och stötar, avskräcker det tjuven. Det gör också andra personer i omgivningen uppmärksamma på vad som håller på att hända. Något som kan vara fördelaktigt om cykeln står avsides, alternativt om någon försöker att stjäla den från din gård mitt i natten.

Sammantaget medför alltså denna typ av lås att du får ett utökat stöldskydd.

 

Abus Bordo 5700/80 – ett cykellås med larm 

Om du är intresserad av att skaffa dig ett cykellås med larm kan vi varmt rekommendera dig att spana in Abus Bordo 5700/80. Ett robust lås som är testat och certifierat. Som om detta inte vore nog är det även försett med ett alarm ger ifrån sig ett högt ljud om 100 dB.

Läs mer om och köp Abus Bordo 5700/80.

 

Vill du få fler tips på hur du kan skydda din cykel mot stöld?

Spana då in vår tidigare artikel där vi delar med oss av fem tips för att låsa cykeln säkert.

 

 

Ta hjälp av Jarla Cykel

Utforska vårt kompletta utbud av cykellås eller besök någon av våra fysiska butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm. Du är också varmt välkommen att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka ett mejl till info@jarlacykel.se om du har några frågor eller funderingar!