Cykelkorg för pakethållare

2023/03/01

cykelkorg pakethållareNär du ska ut på en cykeltur kan det vara bra att ha förvaring på cykeln. Tidigare har det vanligaste varit att man haft cykelkorg på styret, men nu kan du också ha en cykelkorg på pakethållaren. Med en cykelkorg kan du få plats med mycket och det är perfekt att ha om du till exempel ska åka och handla eller ska åka på en längre cykelsemester. Skillnaden mellan en cykelkorg på pakethållaren och på styret är att de man har på pakethållaren oftast rymmer lite mer. Det går givetvis att kombinera dessa om du vill ha mer utrymme för last. Det du bör ha i åtanke dock är att det inte är bra att lasta cykeln för mycket.

Åka på cykelsemester

Att åka på cykelsemester är en härlig upplevelse, men på resan vill du gärna få med dig så mycket som möjligt. Då är det bra att du har en redig cykelkorg. Det finns olika varianter av cykelkorgar som du kan ha på pakethållaren. Några exempel är sidokorgar, träkorgar, öppna eller stängda korgar, samt korgar som är mer miljövänliga. Beroende på hur långt du ska cykla och hur mycket packning du ska ha med dig, bör du välja korg därefter. Alla korgar har olika storlekar, kapacitet och utseende. Det finns korgar som kan klara packning på upp till 50 kilo. Däremot måste du då ha en förstärkt pakethållare för att den ska klara av vikten. Att investera i en förstärkt pakethållare är helt klart värt det om du planerat att åka på en lång cykelsemester med mycket packning.

För handling

Om du i stället ska åka till affären och handla kanske det räcker med en mindre korg, beroende på hur mycket du ska handla. Ska du handla mycket behövs givetvis en större korg. När du ska handla är det dock rekommenderat med en korg som går att stänga och låsa, vilket gör att maten håller sig på plats. Cykelvägen kan bli skumpig och ojämn och därför är det bra om maten håller sig stilla i korgen. Sidokorgar rymmer väldigt mycket om du planerat att handla mycket. Däremot är det bra att man har en på vardera sida för att få en jämn fördelning så att cykelturen inte blir vinglig.

Cykelkorgar för djur

Idag är det många som vill ta med sitt djur på en cykeltur och därför finns det cykelkorgar som är utformade för just det. Säkerheten är givetvis den viktigaste faktorn om du vill ha med ditt djur på cykelturen. Korgarna är därför alltid låsbara, vilket gör att de sitter fast ordentligt. Det i sin tur resulterar i att du kan ha en trevlig cykeltur med din fyrbenta vän utan att vara orolig över att cykelkorgen lossnar. För att göra cykelkorgarna ännu mer säkra har man också lanserat cykelkorgar med kupol. Detta för att ge den optimala säkerheten för ditt djur så att du i stället kan njuta av cykelturen utan att behöva bekymra dig över säkerheten för ditt djur. Än så länge är det främst djur av mindre varianter som kan färdas med i en cykelkorg.

Cykla till jobbet

Många cyklar idag till jobbet och då kan det var lägligt med en mindre korg så att du får plats med det du bör ha med dig till jobbet. En enkel, men funktionell korg med rimlig yta är därför att rekommendera. Cykelkorgar med AVS, eller Altran Velo-systemet som det också heter, är en variant där man klickar fast cykelkorgen på pakethållaren. Det är en enkel metod och det går också att lossa korgen smidigt, vilket kan vara en fördel om du har jobbsaker i korgen. De funkar till pakethållare som både är fram – och bakmonterade. Med spärren sitter korgen på plats ordentligt och därför kan du vara säker på att den inte lossnar. Designen på de flesta korgarna är ganska stilren och passar därför de flesta cykelmodeller. Med AVS kan du enkelt byta mellan korgar som har funktionen och därmed variera bland dessa.

Se gärna över din pakethållare

Det finns många varianter av cykelkorgar och fästen. Vissa producenter utvecklar sina egna fästen som endast passar till deras cykelkorgar. Det är därför bra att se över vad som gäller för just din pakethållare och vad du kan montera på den. Du kan köpa nya fästen och montera. I annat fall kan du köpa vissa adaptrar, beroende på vad du vill montera för korg. Är du osäker är det bra att rådfråga med cykelhandlaren. Om du däremot inte vill montera något på pakethållaren finns det krokfästen du kan fästa på sidan av pakethållaren. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är bra att ta med sig korgen när man lämnar cykeln.

Cykelkorg i trä

Om du i stället är intresserad av en korg med lite lantligare stil är en träkorg att föredra. Den är både funktionell och har en snygg design i trä. Du kommer att få en nostalgisk tillbakablick och kan nöjt stoltsera med en cykelkorg i trä. Förutom utseendet har den givetvis en funktion också, liksom alla andra cykelkorgar. Cykelkorgen passar de flesta pakethållarna och monteras med AVS. Har du inte en pakethållare som är utrustad med AVS-fästen kan du antingen byta ut den eller köpa en adapter. Korgarna är generellt stora och rymmer en hel del och är perfekt för den som vill ha en rymlig korg med ett gammaldags utseende.

Hur du fäster en cykelkorg på pakethållaren

Det är bra om du först kontrollerar att ingen av skruvarna är sned, trasig eller rostig. Med hjälp av skruvarna som sitter på cykeln kan du montera din cykelkorg på pakethållaren. När du ska skruva dit alla skruvar är det rekommenderat att göra det med försiktighet. Detta för att varken skada cykeln, korgen eller skruvarna. Sedan drar du åt alla skruvar med hjälp av en skruvmejsel eller skiftnyckel och sedan är monteringen klar. Det kan dock skilja lite beroende på om det är en fram – eller bakmonterad pakethållare. Det är därför bra att kolla upp vad som gäller för just din cykel och pakethållare.

Handla din cykelkorg hos Jarla Cykel

När du handlar din cykelkorg hos oss på Jarla Cykel kan du söka i vårt välfyllda sortiment. Här finns modeller för alla typer av behov i olika prisklasser.

En stor fördel med att handla din cykel hos oss är att vi finns både som fysisk butik i Stockholm och online med snabba och fria leveranser över hela Sverige.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!