MIPS cykelhjälmar för barn

2022/03/15

En term som blivit en allt vanligare företeelse i samband med att man letar efter cykelhjälmar är MIPS. Kort sagt kan vi beskriva MIPS som en säkerhetsteknik som är framtagen för att hjälmar som är tillverkade med denna teknik ska skydda ditt huvud ännu bättre vid händelse av en olycka. MIPS hjälmar tillverkas för vuxna. Men också för familjens yngre medlemmar. I det här inlägget har vi valt att fokusera på denna typ av cykelhjälmar som finns för barn.

Vad är MIPS?

Men innan vi kan berätta mer om hur du kan gå tillväga för att hitta en passande MIPS hjälm till ditt barn tänkte vi kort gå igenom vad det innebär.

Ordet MIPS är en förkortning av Multi-directional Impact Protection System vilket är en teknik som är framtagen för att göra  olika typer av hjälmar ännu säkrare. Förutom att tekniken används för cykelhjälmar används den också i andra sorters hjälmar. Till exempel bygghjälmar och MC hjälmar.

I början när man tog fram cykelhjälmar utgick man från att de smällar som tillkom vid en olycka kom ovanifrån eller från sidan. Men det man då bortsåg är att smällar kan komma från alla håll vilket MIPS tagit hänsyn till när tekniken togs fram. En MIPS hjälm har ett innanmäte som gör att hjälmen roterar i relation till bärarens huvud. En hjälm som är framtagen med MIPS tekniken är alltså säkrare eftersom den minskar risken för allvarliga huvudskador.

 

Hitta en MIPS cykelhjälm för barn

Att skaffa en MIPS hjälm till ditt barn är ett bra sätt för dig att känna att ditt barn är lite säkrare när barnet är ute och cyklar på egen hand. Det kan skänka särskilt mycket frid om du har ett aktivt barn som tycker om att trixa med cykeln eller ägnar sig åt exempelvis mountainbike eller andra äventyr på cykel.

Nu när du har ett bra hum om vad tekniken innebär känns det kanske lägligt att hitta en sådan hjälm till ditt barn för att minska risken att barnet blir allvarligt skadat ifall olyckan skulle vara framme och barnet krockar eller ramlar på sin cykel. Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett brett utbud på cykel hjälmar med MIPS teknik för både barn och vuxna. För att hitta en MIPS hjälm till ditt barn ska du hålla utkik efter markeringen MIPS på bilderna eller leta efter MIPS i produktbeskrivningen. Du kan också använda sökfunktionen och söka efter MIPS och barn för att komma till det utbud vi har just nu.

 

Köp din cykelhjälm hos Jarla Cykel

Vi har cykelhjälmar för barn i alla åldrar. Oavsett om du letar efter en hjälm till tonåringen eller till det yngre barnet kan du hitta en passande hjälm. Förutom att de finns i flera olika storlekar så kommer de även i flera olika färger vilket gör det möjligt för dig att hitta en hjälm ditt barn gillar.

Ifall du är osäker på vilken storlek du ska välja på hjälmen kan du i produktbeskrivningen läsa mer om vilken ålder hjälmen är anpassad för.

Utforska vårt kompletta utbud inom hjälmar eller besök någon av våra butiker på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att ringa oss direkt på 08 – 20 06 76 eller ett mejl till [email protected]