5 tips till dig som ska cykelcampa

2021/05/03

Cykelcampa

Under de senaste åren är det allt fler som har börjat uppleva Sverige med cykel. En del som gör detta spenderar nätterna på hotell eller vandrarhem medan andra är mer äventyrliga och sover i tält. Här tänkte vi dela med oss av fem tips och råd till dig som planerar att göra det sistnämnda! 

 

Tips och råd när du ska cykelcampa

Det är någonting alldeles speciellt med att uppleva Sveriges storslagna natur uppe på cykelsadeln och därefter avsluta dagen i ett tält, ute i det fria.

För att cykelcampingen ska bli lyckad krävs det däremot en hel del planering. Nedanför har vi samlat våra bästa tips och råd till dig som planerar att genomföra en cykelsemester med tält:

 

1. Inhandla ett passande tält

En av de första sakerna du bör göra är att inhandla ett passande tält. Med tanke på att man ska få plats och orka ha med sig det på cykeln under många timmar och mil, rekommenderar vi dig att investera i ett tält som är så lätt och smidigt som möjligt.

 

2. Glöm inte resterande utrustning

Givetvis är det inte enbart tältet som ska inhandlas. Inför en cykelsemester är det en hel del utrustning som måste köpas och packas ner. För att inte riskera att glömma någonting rekommenderar vi dig att sätta ihop en packlista.

Tips på vad du ska ha med dig och vilka produkter som kan vara passande för denna typ av uppdrag, hittar du i vår tidigare artikel med tips inför din cykelsemester.

 

3. Se till att du får med dig allt på cykeln

En av de största utmaningarna med en cykelsemester är såklart det begränsade utrymmet. Man får inte plats med hur mycket som helst på cykeln, samtidigt som behovet av utrustning är stort.

Förutom att vara hård i prioriteringarna kan det därför vara en bra idé att testa lasta allt på cykeln innan avfärd, för att på så sätt kontrollera att allt får plats!

 

4. Planera din rutt

När du väl kommit underfund med utrustningen är det dags att planera din rutt. Vart ska du cykla? För att få inspiration kring detta kan vi varmt rekommendera dig att spana in vår tidigare artikel där vi tipsar om fem av Sveriges vackraste cykelleder.

 

5. Bo på camping eller tälta ute i det fria?

I samband med att du börjar planera din rutt kan det även vara bra att fundera på om du ska bo på camping eller tälta ute i det fria? Längs många av cykellederna finns det nämligen campingar där många väljer att slå upp sina tält. Andra föredrar att slå upp dem ute i det fria.

Planerar du att göra det sistnämnda bör du däremot kontrollera så att det inte finns några naturreservat eller andra bestämmelser som förhindrar dig från att slå upp tältet.

 

Köp din utrustning hos Jarla Cykel

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du lyckas med cykelcampingen. Om du är i behov av att inhandla utrustning till ditt kommande äventyr, kan du med fördel göra det hos oss på Jarla Cykel.

Hos oss hittar du ett stort utbud av både cyklar, komponenter, personlig utrustning och tillbehör. Synonymt för samtliga produkter är att de kommer från marknadsledande varumärken och håller en hög kvalitet!

En annan stor fördel med oss är att du kan handla både på nätet eller i våra butiker i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar.