Bra att ha under din cykelsemester

2022/04/22

cykel semester bra att haSka du snart ut på en cykelsemester själv eller tillsammans med andra? För att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt är det bra att förbereda sig med packning. Gör gärna en packlista som du bockar av innan det är dags att ge dig iväg. Det gäller att göra rätt prioriteringar då du inte kan få med dig lika mycket som på en bilsemester.

Utrustning till din cykel

Du måste självfallet ha med dig allt till din cykel för att klara dig under hela semestern. Det inkluderar en hjälm som inte sitter för hårt, ett litet reparationskit och cykelväskor. Det sistnämnda är ett absolut måste för att du ska få med dig allt du behöver. Du måste även ha med dig cykellyse så du syns ordentligt när det blir mörkt. Tänk också på att välja en cykelhjälm som inte blir allt för svettig när du cyklar flera timmar i sträck.

 

När det är dags att sova

Många väljer att sova utomhus i tält för en fullbordad upplevelse under cykelsemestern. Då är det bäst att ta med ett lättviktstält som inte blir för jobbigt att ha på cykeln. Välj även liggunderlag och sovsäck som tar så liten plats som möjligt. Det kan också vara skönt att ha med sig en liten ficklampa så du ser ordentligt om du måste upp sent på natten. Många tycker också det är skönt att ha med sig en liten uppblåsbar kudde för extra bekvämlighet.

 

Rätt kläder för cykelsemestern

Nu när du har packat ner allt för cykeln och campingen är det också viktigt att se över dina egna kläder. Här är det också viktigt att skala ner packningen så mycket som möjligt. Här får du också anpassa dig efter miljö och årstid. Om det är under vår och höst är det bäst att packa ner regnkläder. Du bör också välja om du ska köra på långbyxor eller kortbyxor. Om du ska cykla mycket i djup skog kan det vara skönt att ha ett par längre byxor. Välj material som andas och som inte klibbar mot huden. Om du köper nya kläder kan det vara bra att testa dem på cykeln innan du beger dig ut på din resa.

 

Verktyg för att laga mat

Om du ska campa måste du även kunna laga lite mat på kvällarna. Du kan laga väldigt mycket på ett vanligt stormkök. Det är dessutom det alternativ som är lättast i vikt. Beroende på stormkök måste du även packa ner bränsle. I övrigt så räcker det ofta med en liten kåsa, bestick och en tallrik. Ta också med en liten kniv och en vattenflaska. Sedan är det bara att fylla på med frystorkad mat och konserver som du gillar att äta. Det är också viktigt att du alltid har en vattenflaska på cykeln när du cyklar under resan så du kan fylla på med vätska. Under sommaren är det också smart att ha med sig lite vätskeersättning så du får i dig de salter som behövs.


Ta hjälp av Jarla Cykel

Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av cyklarkomponenterpersonlig utrustning och tillbehör.

En annan fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i fysisk butik i Stockholm. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till [email protected] vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!