Vi tipsar om fem cyklar för vinterpendling

2020/01/02

Cykel för vinterpendling

Vi har tidigare delat med oss av våra bästa tips för dig som cyklar vintertid, samt berättat hur du gör för att hitta rätt vinterhandskar för cykelturen. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och tipsa om fem cyklar för vinterpendlingen – perfekt om du ska investera i en ny vinterhoj!

Innehåll

– Viktiga egenskaper hos en ”vintercykel”

– Tips på cyklar som klarar vinterpendlingen

Viktiga egenskaper hos en ”vintercykel”

Innan vi tipsar om cyklar som lämpar sig utmärkt för vinterpendlingen, tänkte vi börja med att redogöra för vilka egenskaper som är viktiga hos dessa cyklar.

Först och främst är det viktigt att hojen är utrustad med rejäla däck, vilka klarar av halkiga väglag. Om cykeln är inte försedd med vinterdäck med dubbar, bör däcken åtminstone vara rejält mönstrade. Ju djupare däckmönster, desto bättre!

Läs också: Att tänka på vid köp av vinterdäck till cykeln

Förutom rejäla vinterdäck är många växlar att föredra. De varierande förhållandena som kan råda under årets kallaste månader, kräver nämligen att du kan använda såväl lätta som tunga växlar.

Något som också är viktigt är såklart bromsarna. Du vill ha en god bromsverkan för att snabbt kunna få stopp på cykeln. Eftersom det är mörkt längst vägarna bör cykeln också vara försedd med reflexer och belysning. Vilket du såklart kan komplettera den med.

Tips på cyklar som klarar vinterpendlingen

Nu när du är medveten om vilka egenskaper som en vintercykel bör ha, tänkte vi tipsa om en handfull cyklar som lämpar sig utmärkt för pendlingen under årets kallaste månader:

Trek Marlin 6 WSD  

Trek Marlin 6 är en högkvalitativ damcykel som gör sig utmärkt för jobbpendlaren, även under årets kallaste månader. Cykeln är utrustad med en dämpad framgaffel, WSD-komponenter av hög kvalitet, samt skivbromsar och många växlar.

Läs mer om och köp Trek Marlin 6 WSD.

Trek Marlin 6

Motsvarigheten till ovanstående modell för herrar. Även här kan du förvänta dig att hitta en cykel av genomgående hög kvalitet, byggd på Treks gedigna terrängkunnande, vilket gör att den lämpar sig utmärkt för vinterpendlingen.

Läs mer om och köp Trek Marlin 6.

Trek Marlin 7

Denna modell ingår även den i Marlin-serien, men är försedd med komponenter av ännu högre kvalitet. Tack vare de uppgraderade komponenterna flyger du fram över de allra tuffaste underlagen och förhållandena.

Läs mer om och köp Trek Marlin 7.

Trek Procaliber 6

Trek Procaliber 6 bjuder dig på en trivsam cykelupplevelse. Den tåliga och lättviktiga ramen ackompanjeras av ställbara dämpare, hydrauliska skivbromsar, många växlar samt en rad andra goda egenskaper.

Läs mer om och köp Trek Procaliber 6.

Trek Fuel EX 8 XT

För dig som kräver något mer extremt, kanske detta heldämpade monster kan passa. Med en lättviktsram, dubbla dämpare, hydrauliska skivbromsarna, rejäla däck samt ett stort växelområde, finns det inte mycket som kan sätta stopp för Trek Fuel EX8 XT. Perfekt om du även vill ge dig ut på stigarna under somrarna!

Läs mer om och köp Trek Fuel EX 8 XT.

Faller ingen av ovanstående modeller dig i smaken, kan du med fördel kika in vårt kompletta utbud av cyklar. Du kan också kika in vår cykelrea, i vilken du hittar kraftigt rabatterade produkter – skynda fynda!

Besök oss på Jarla Cykel

Vi på Jarla Cykel säljer inte enbart cyklar online, utan också i butik. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 eller skicka oss ett e-mail till info@jarlacykel.se vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!