Backspegel till cykel – en köpguide

2019/01/10

Backspegel till cykel

Oavsett ifall du är en pendlande cyklist som framförallt cyklar i stan eller på landsvägar så kan det vara en bra idé att investera i en backspegel. Inte nog med att vi på Jarla Cykel tillhandahåller ett stort utbud av backspeglar till cyklar, tänkte vi i denna artikel dela med oss av tips och råd som underlättar ditt köp.

Innehåll

– Varför ska man använda en backspegel?
– Olika typer av backspeglar

Varför ska man använda en backspegel?

Att använda en backspegel på sin cykel är egentligen något som är bra för alla cyklister, men kanske främst de som pendlar mycket i trafiktäta områden i stan. Genom att använda en backspegel bidrar du nämligen till större trafiksäkerhet i och med att du får bättre uppsikt om vad som händer och sker bakom dig. 

Genom att montera en spegel så slipper du även vända huvudet bakåt, vilket även minskar risken för att “vingla till” eller omedvetet styra i fel riktning. Speciellt om du cyklar på en trafikerad väg så vill du inte råka styra ut mitt i trafiken bara för att du är tvungen att kolla bakåt.

Olika typer av backspeglar

När det kommer till backspeglar så finns olika typer, både vad gäller utseende och monteringsalternativ. När det kommer till utseende så finns det följande typer att välja mellan: 

– Runda speglar
– Ovala speglar
– Rektangulära speglar

Vad gäller funktionen så är den likvärdig på alla backspeglar, men du kan däremot uppleva “bilden” på olika sätt. Ifall du väljer en mer oval spegel så kan du exempelvis uppleva bilden med mer vidvinkel.

Montering

När det kommer till monteringen av backspeglar på cyklar finns det framförallt två alternativ – de som fästs innanför handtaget och sticker ut utanför styret, samt de som fästs i änden av styret med hjälp av en expanderbult. Här finns det inget alternativ som är bättre eller sämre, utan det handlar bara om personliga preferenser för vad som känns bäst och passar bäst på din cykel. 

För att knyta ihop säcken så ska du alltså tänka på följande saker innan du bestämmer dig för vilken backspegel som passar dina behov:

– Utseende/storlek
– Hur långt den ska sticka ut från styret
– Montering

Köp din spegel hos Jarla Cykel

Som vi nämnde i början av denna artikel så erbjuder vi på Jarla Cykel ett brett sortiment av backspeglar till cyklar. Oavsett ifall du önskar en stor eller mindre spegel som ska monteras antingen innan för handtaget eller på styrändan. 

En stor fördel med att handla hos oss på Jarla Cykel är att vi finns både online och i butik i Stockholm, där vi erbjuder ett ännu större sortiment av speglar. Besök oss på Rådmansgatan 25 eller Gustavslundsvägen 175 i Stockholm, ring oss direkt på 08 – 20 06 76 vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen!